За нас

За Меѓународното здружение на терапевти (IAOTH)

IAOTH е формиран како признание на фактот дека како терапевт, интернетот го отвори светот како потенцијална база на клиенти за вас и повеќето терапевтски здруженија ја ограничуваат својата активност на земјата во која се основани. Знаеме дека нашите терапевти патуваат, се движат земји, нудете консултации по далечина, работа преку Skype, Whatsapp и Facetime, дури и обезбедувајте настани во живо на Facebook каде што вашите клиенти би можеле да бидат насекаде во светот. Така, како признание за тој факт, ја создадовме Меѓународната асоцијација на терапевти каде терапевтите од каде било може да најдат унифицирана платформа каде што би можеле да бидат препознаени на глобално ниво. Многу организации/поединци обезбедуваат обука и или се повлекуваат во други земји и сметаме дека е важно да се создаде меѓународна платформа за да се приспособат овие типови на бизниси. За да бидете член на IAOTH, не бараме од вас да поднесувате годишни активности за личен развој. Сметаме дека ова е рестриктивно барање што доведе до тоа терапевтите да полагаат курс заради наместо да дадат време за професионален развој што може да потрае неколку години за да се заврши и е со подобар квалитет од избрзаниот десетминутен курс. На крајот на краиштата, ние сме место кое опфаќа единство на целта, со тоа што сите работиме на одредено ниво за да им помогнеме на нашите сонародници и жени. Овде ќе најдете истомисленици и пријатели кои сè уште не сте ги запознале. Светот е нашата остриги! Твојот Д-р ithудит Батлер-Хаиг - извршен директор
×