Одобрени модалитети квалификувани за членство во Меѓународната асоцијација на терапевти

Следната листа на модалитети се подобни за членство во IAOTH и откако ќе се регистрира, лекарот може да го прикаже логото на IAOTH во нивните рекламни материјали за да го означи членството. Доколку не можете да го видите прикажаниот конкретен модалитет, ве молиме контактирајте со нашиот тим за поддршка.

4Dim тело работа
Абдоминална сакрална масажа
Терапија за прифаќање и посветеност (ACT)
Пристап до свеста
Акупресура
Акупунктурата
Акупунктура - Ахарикуларна (уво) рехабилитација на зависност
Терапија со зависности
Читања на записите на Акашиќ
Александар техника
Тестирање на алергија и нетолеранција
Алергиски третмани
Алтернативни третмани за карцином
Амацу терапија
Амасажа
Ангелска исцелителна терапија
Читања на ангелски картички
Интервенција со помош на животни
Исцелување / терапија на животни
Ануша исцелување
Апитерапија
Водно тело
Аромотерапија
Арт терапија
Ориентална терапија со бар Ашиацу
Преуредување на точката на склопување
Астон шема
Астрологија
Атлантско лекување
Огеблик терапија
Аура терапија
Аурикулотерапија
Автогена терапија
Тестирање за автономен одговор
Будење на осветлената терапија со срце
Аксијално преуредување
Ајурведа

Лекови за цвеќе на Бах
Постапка за биланс (ТБП)
Третмани за убавина и здравје
Бихевиорална терапија
Биоданза
Биодинамика
Исцелување на биоенергија
Биофидбек
Биоппунктура
Биорезонанција
Бленотерапија
Терапии за иридација на крв
Код за тело
Тело психотерапија
Метод на чувство на тело
Ослободување од стрес на телото
BodyTalk
Каросерија
Техника на Боувен
Фитнес на мозок
Рекурзивна терапија со мозочно работење (BWRT)
Дишењето
Брема
Исцелување на Бренан
Дишење на Бутејко

ЧЕК практичар
Терапија со свеќи
Кучешка асистирана интервенција
Домови за нега
CBD масажа и лице
Вежба за стол
Терапија со чакра
Канализирање
Терапија со хелации
Детска психологија
Кинеска терапија со вендузи
Кинеска терапија со храна
Кинеска медицина
Дијагноза на кинески пулс
Хиотерапија
Хирон лекување
Хироподија и поддијатрија
Chiropractic
Хиротезија
ЧИСТА

Клиничка хипнотерапија
клиники
Когнитивна аналитичка терапија (CAT)
Когнитивна терапија за однесување (CBT)
Колодијална терапија со сребро
Хидротерапија на дебелото црево
Пункција во боја
Боја терапија
Основно верување инженерство (CBE)
Козметичка хирургија
Советување
Советување - жалење

Советување - ПТСН и траума
Советување - Врски
Советување - духовно
Курсеви и работилници
Краниосакрална терапија
Кристално дете
Кристална терапија
Купување
Киматика

Танц, драма, терапија со движења
Стоматологија - холистички
Детоксикација
Диететичари
Исцелување на далечина
Исцелување на ДНК
Даула услуги
Даунсинг
Терапија на соништата
Терапија со тапан

Уво запалување
Егоскуеметод
Електродерминален скрининг
Електрохомеопатија
Електромагнетна терапија
Исцелување на електросензитивност
Отелотворена обработка
ЕМДР
Техника на Емет
Код на емоции
Емоциона терапија
Техники за емоционална слобода (ЕФТ)
ЕмоТранс
Енергија заздравување
Терапија на крајот на животот
Заштита на животната средина
Психологија на животната средина
Олеснувач за посветување ЕОЛ
EOL придружник дула
ЕОЛ Дула
Терапија со помош на коњи
Есалена масажа
Суштини - Цвет
Суштини - фреквенција
Настани - Изложби - Предавања
Егзистенцијална терапија
Десензитизација и обработка на движењето на очите (ЕМДР)

Масажа за подмладување на лице
Терапија за лице
Самовилогија
Исцелување на верата
Фелденкраис
Фенг Шуи / Геоманција
Финска масажа
Пет елементи
Терапија со флотација (пловечки)
Терапии со цвет на живот
Техника на фокусирана намера
Лекување на фреквенцијата

Германска нова медицина
Гешталт терапија
Грахамизам
Графологија
Гуа Ша

Отстранување на влакна
Хакоми
Техники за ховинг
Тренер за здравје и велнес
Продавници за здрава храна
Исцелување кодови
Лекување од јадро
Лековит допир
Здравствено тренирање
Терапија со срцева резонанца
Хербализам
Хиџама
Холистичко лекување
Холистички интегрирани креативни уметнички терапии
Холографско преобликување
Холотрофичен здив
Домашна нега и медицинска сестра
Хомеопатијата
Хомотоксикологија
Хопи (термо аурикуларна терапија)
Техника на Хорстман
Хидротерапија
Хидротерма масажа
Хипербарична / кислородна терапија
Хипнобиртинг
Хипноплодност
Хипнотерапија

Јас-Чинг
Индијанска масажа на глава
Интегрален неврозом
Интегрирана енергетска терапија (IET)
интегративна медицина
Интегративна функционална медицина
Теарпија за интегрално ослободување
Интуитивно лекување
Инверзивна терапија
Iridology
Изопатијата

Ин Шин
Патничка терапија
Терапија со сокови
Јунгијска терапија

Kahuna
Кампо
Кинезиологија
Kinesio Taping
Метод на Кинг институт

Ласерска терапија
Лемуријанска терапија
Лесна телесна терапија
Терапија со лесен допир
Усогласување на животот
Животен тренинг
Техника на LifeLine
Лајтаричен Реики
Лесна терапија
Анализа на жива крв / жива клетка
Лонгевитологија
Лимфна дренажна терапија

Макробиотички животен стил
Магнетна терапија
Магнетно заздравување
Манипулативна терапија
Масажа
Масажа - Бебе и доенче
Масажа - биодинамична
Масажа - Корпоративно / на лице место
Масажа - длабоко ткиво
Масажа - холистички
Масажа - топол и ладен камен
Масажа - Ломи Ломи
Масажа - Одвод на лимфа
Масажа - Бременост
Масажа - пулсирање
Масажа - Спорт
Масажа - шведски
Масажа - тајландски
Масажа - Терапевтски
Масажа - Туи На
Матрикс енергетика
Абдоминална терапија со Маја
Терапии МекТимони
Медицинска терапија со канабис
Медицинска термографија ДИТИ
Медицински интуитивен
Медитација
Медиуми
Мега витаминска терапија
Метод на МЕЛТ
Метаморфна техника
Метатронија терапија
Метатронско лекување
Микроблајдирање
Стимулација на микро-струја
Микросукција
Акушерство
Метод на детоксикација на умот (МДМ)
Mindfulness
Проект за резонанца на умот
Moxibustion
Ритуали на Мунај Ки
Музичка терапија
Техника за активирање на мускулите
Техника на мускулна енергија
Myofascial премиерот
Миокинестетички систем

NAET - Техники за елиминација на алергии во Намбудрипадс
Напарапатија
Натуропатија
Невро јазично програмирање (НЛП)
Нумерологија / Анализа на име
Домови за стари лица
Нутриционистичка терапија
Нутриционистите

Работна терапија
Охашиацу
Оргономија
Оргонска енергија
Ориентален биланс на телото
Орто-биономија
Ортомолекуларна медицина
Ошо активни медитации
Ребаланс на Ошо
Остеомиологија
Остеомиологија - кранијална
Остеопатија
Озонската терапија

Палмистика, хирологија, анализа на рацете
Парапсихологија
Исцелување на минатиот живот
Патека
Мирен допир
Балух
Филозофско советување
Фобија терапија
Феникс солзи
физиотерапија
Фитотерапија
Пилатес
Растителна духовна медицина
Играј терапија
Поетска медицина
Терапија со поларитет
Терапија за постурална интеграција
Пранско лекување
Молитвена терапија
Исцелување на раѓањето Прима
Примарна звучна медитација
Техника на лекување на PrimusActivation
Производи за продажба
Психичка работа
Психоанализа
Психодинамичка психотерапија
Психотерапија
Психотерапија - биодинамична
Психотерапија - Тело
Психотерапија

Чи Гонг
Квантен допир
Брз пулс

Радионика
Рахани
Брза технологија за очи
Преродба

REBT-рационална емотивна бихејвиорална терапија
Повторно лекување
Рефлексологија
Рефлексологија - Бременост / мајчинство
Методи за регенетика
Регресивна терапија
Реики
Реики - Ангелик
Терапија за ресензибилизација
Реставративен допир
Резонантно повторување
Повлекувања и празници
Терапија со раф-десетици
Зголемено заздравување на Starвездите
Ролфинг
Терапија со корен-причини
Розен метод Тело
Роситер систем на истегнување
Рубенфлед метод на синергија (РСМ)

Терапија со песок
Терапија со сценари
Сржење
Метод на Седона
Сејхем
Сеитаи
Само-хипноза
Сексуална терапија
Шаманско лекување
Шамбала терапија
ШЕН терапија
Шиацу
Медицина Сида
Терапија за откажување од пушење
Соматика
Сонопунктура
Исцелување на душата
Звучна терапија
Спа хидротерапија
Говор и јазична терапија
СФЕ-РЕ
Духовни бебиња
Духовно ослободување
Духовен развој
Духовно исцелување
Спортска терапија
Терапија со раскажување приказни
Стрес менаџмент
Структурна интеграција
Терапија со Су okок
Обука за успех
Сура Фатиха

Таи Чи
Терапија со тантра
Тантсу
Тао Јин
Таро читања
Тасеографија
Тета заздравување
Терапија со мисловно поле (TFT)
Тибетска терапија со графикони за очи
Терапија со временска линија
Традиционална корејска медицина
Традиционална монголска медицина
Традиционална јапонска медицина
Традиционална тибетска медицина
Трагар работа
Терапија на трансценденција
Трансакциска анализа
Трансферско лекување
Трансформациско дишење
Преоден тренер
Трансперсонална терапија
Олеснувач за дебрифирање на траума
Специјалист за дебрифирање на трауми
Тригеника
Терапија за активирање на точки
Туи на терапија

Вега тестирање
Медицина Унани
Уропатија

Терапија за лекување на вода
Тежина Менаџмент
Wellness
Чудо метод

Јога терапија

 • Јога од Аштанга
 • Јога Аштанга вињаса
 • Јога на Бикрам
 • Јота јога
 • Iyengar yoga
 • Кундалини јога
 • Моќна јога
 • Јога Сида
 • Јога на Сивананда
 • Тантричка јога
 • Винијога
 • Јога Вињаса

Терапија со Занг Фу
Нула балансирање

×