Со професионално членство можете,

 • Подобрување на уверувањето на клиентот
 • Поддржан од етички кодекс на однесување
 • Сите квалификувани терапевти
 • Поддржано од меѓународно тело
Сите членови се квалификуваат за список со 5 Starвезди и профил во нашиот деловен директориум.

IAOTH ЦЕЛОСНО ЧЛЕНСТВО

Професионално членство за квалификувани терапевти кои бараат професионално членство и осигурување, придобивките вклучуваат:
 • Меѓународно признат статус на членство
 • Сите ваши квалификации опфатени со едно членство.
 • Сертификат за членство
 • Пристап до осигурување на практичари со попуст
 • Пристап до придобивките на членовите
 • Попусти и ресурси на членовите
 • Преземања на членови на стационарен комплет
 • Ексклузивни попусти на дополнително образование и обука и можност да аплицирате за одобрен статус на давател на обуки кај IAOTH
 • Бесплатно СПРОТИВНО Список на директориуми со 5 везди
 • Бесплатно деловно рекламирање преку нашиот директориум за онлајн терапевти
ВАШИ ВАШИОТ ДИРЕКТОРСКИ СПИСОК
Твое персонализирани веб-страница - ова е местото каде што можете да ја промовирате вашата услуга, вклучително и;
 • какви терапии нудите
 • фотографии, па дури и видеа
 • целосни детали за контакт - веб-врска, адреса за е-пошта, телефонски број, каде вежбате
 • список на членства во професионално тело
 • линкови до социјалните медиуми
 • сведоштва на претходни среќни клиенти
 • стапки наплатени за секоја терапија
Сето ова за САМО 30 УСД *

Пријави ТУКА

* означува годишна периодична такса, сите набавки се заштитени со нашата 30-дневна гаранција за враќање на парите

ЧПП за членство во IAOTH

Целосното членство е само 30 американски долари годишно, што го вклучува вашиот бесплатен список на директориуми на нашата веб-страница, промотивни материјали и професионален статус. Feeе треба да ја обновувате оваа такса годишно за да го задржите статусот на членство.

Вашето членство во IAOTH интицијално ќе биде одобрено бидејќи нашиот етос е доверба на нашите членови, ние го задржуваме правото да го повлечеме членството ако утврдиме дека е измамно побарано членство; Ве молиме имајте предвид дека ќе ги провериме вашите квалификации и исто така ќе го потврдиме релевантното искуство во индустријата, затоа проверете дали сте ги поставиле сите релевантни документи и информации за апликацијата. Откако ќе добиете одобрение за членство во IAOTH и ќе ви биде издаден членски број, ќе ви биде издаден сертификат за членство за да ве поддржува заради осигурителни цели итн.

Вашиот прв чекор е да се придружите на IAOTH, не треба да имате осигурување за да бидете член на нашата организација, но ние силно ве советуваме да го направите тоа откако ќе го организирате ова за ваша лична безбедност и заштита. Откако ќе бидете одобрен член, ние ќе ви овозможиме пристап до нашите членови специјални цени за осигурително покритие со PolicyBee. Запомнете дека има и други даватели на услуги на осигурување.

Како меѓународна организација прифаќаме практичари и терапевти кои имаат стекнато квалификации на меѓународно ниво, под услов нивното сертифицирање, обука и / или искуство да ги исполнува нашите критериуми.

IAOTH препознава над 1,100+ стандардни и комплементарни терапии и модалитети. Recognizeе биде потребна документација за да се признае членството и ние проверуваме дали кандидатите ги исполнуваат условите со нивниот обезбедувач на квалификации доколку е применливо. Исто така, признаваме дека често времето поминато на обука на работното место не е професионално документирано и ние ги поздравуваме апликациите од оние со искуство, а не од официјален сертификат (наведете го ова на вашата апликација). Ние нудиме членство во разновиден број традиционални и природни терапии. IAOTH исто така ги поздравува давателите на обуки кои нудат курсеви за кореспонденција и далечинско образование во природни терапии, доколку обуката ги исполнува нашите критериуми и стандарди. (за да дознаете повеќе за ова, кликнете на врската Одобрен давател на обука)

Да, апсолутно, ние сме меѓународна терапевтска организација што нуди меѓународно членство.

Како призната членка на нашата организација, ќе треба да обезбедите копии од сите квалификации заедно со образецот за регистрација на членство во IAOTH преку Интернет. Ако аплицирате врз основа на работно искуство, наведете го ова на вашата апликација. Ние ги прифаќаме вашите квалификации и искуство со добра волја и го задржуваме правото да направиме проверка на самото место на вашите квалификации и обуки за да ги потврдиме доставените детали за членство во IAOTH. За оние кои аплицираат за членство преку одобрен провајдер за обука, членството се доделува автоматски и ќе се повлече само ако има повреда на нашиот етички кодекс. Од сите членови се бара да го потпишат етичкиот кодекс за нашата организација.

Во денешно време, би ги советувале сите наши членови да склучуваат осигурување од јавна одговорност, од ваш сопствен интерес е да го сторите тоа.

Да, ние го поздравуваме членството на членовите на постојните здруженија.

Да, потребно е одделно членство во IAOTH за секој поединечен практичар.

Сите нови квалификации што сте ги стекнале откако ќе бидете одобрени како член на IAOTH, може да се додадат на вашето членство. Исто така, ќе имате пристап да го ажурирате списокот на вашиот профил во директориумот користејќи ги деталите за најавување на вашиот член.

Вашето членство во IAOTH важи 365 дена од датумот кога се регистрирате и плаќате за вашето членство и работи каде што е можно на годишен систем за автоматско наплата, ви предлагаме да користите PayPal како претпочитан начин на плаќање, доколку треба да изберете да се откажете периодични плаќања многу лесно. Ние ќе ви издадеме инстант поврат доколку има проблем со вашата апликација за членство. Вие исто така имате право на целосна наплата во рок од 14 дена по пријавувањето доколку одлучите да ја откажете вашата апликација. Willе ви биде испратено известување по е-пошта за да ве известиме дека вашето обновување се должи 2 недели пред датумот на достасување, освен ако не е откажан, надоместокот за обновување автоматски ќе се одземе од претпочитаната опција за плаќање. Може да се исклучите од автоматското наплата во кое било време, контактирајте не или ако сте се пријавиле користејќи paypal, можете да го откажете ова директно со paypal.

Не е задолжително да се прави континуиран професионален развој во вашата област со цел да се задржи и обнови вашето членство во IAOTH, сепак веруваме дека е добра идеја да го сторите тоа! Ние доделуваме членство врз основа на вашите постоечки квалификации и искуство, па доколку вашите постојни квалификации и искуство ги исполнуваат нашите критериуми, вашето членство може да се обнови и одржува.

Да, како и кога ќе завршите нови квалификации, едноставно изменете го вашиот профил во директориумот терапевти кога ова е направено.

Ако знаете за модалитет што не е на нашата листа или сте основач и сте пионер во нов модалитет, може да побарате ова да го одобрите од IAOTH за цели на членство и осигурување. Испратете ни е-пошта со вашите податоци на support@iaoth.com

Еве како работи: Чекор 1. Изберете го копчето за придружи се сега, ќе биде побарано да се согласите со етичкиот кодекс и потоа можете да доставите плаќање.

Чекор 2. beе ви биде побарано да креирате најава со лозинка

Чекор 3. Најавете се на вашиот личен профил и започнете да креирате ваш личен профил и список со членство, ова можете да го креирате во свое време. Некои од нашите членови претпочитаат да немаат список во нашиот онлајн директориум и наместо тоа да ги користат логоата за канцелариски материјал за нивно рекламирање. Во никој случај не е задолжително да креирате список преку Интернет и може да го сторите тоа во која било точка од вашето членство.

Чекор 4. Вашиот профил ќе биде прегледан од нашите модератори и сите потребни информации може да бидат побарани од нашиот тим.

IAOTH претставува една од најголемите списоци на признати стандарди и модалитети на природна терапија. IAOTH ги признава вашите постојни квалификации и не бараме од вас да правите континуиран професионален развој за да го одржувате вашето членство, иако препорачуваме да ги направите за да ги ажурирате своите вештини. Ние исто така ги препознаваме меѓународните квалификации, како и онлајн образованието и далечното образование.

Едноставно кликнете на нашето најавување на Член и внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинка. Откако ќе бидете во областа на членовите, ќе имате пристап до информациите за вашата сметка и профил.

Откако вашето членство ќе биде одобрено, ќе ви биде издаден сертификат за членство. Вашиот членски број е прикажан на вашето членство во IAOTH од горната десна страна.

Само влезете во областа на членови со вашата е-пошта и лозинка и изберете ја иконата „Преземања на член“. Овде можете да пристапите до нашите логоа за употреба на вашите промотивни материјали; реклами, потписи по е-пошта и веб-страница, итн. Овие логоа се наменети само за ваша лична употреба и не смеат да се користат за да означите дека сте одобрен провајдер за обуки за IAOTH. Ако сакате да се регистрирате за статус на одобрен давател на обука, кликнете овде.

Влезете во областа на членови и додадете ги вашите нови детали кога и да ги добиете.

Вашето членство автоматски ќе се обновува секоја година, ако вашето членство е истечено, треба повторно да аплицирате како да сте нов апликант. Ако треба да ги ажурирате деталите за плаќањето, можете да се најавите во областа на членови и да го обновите членството следејќи ги јазичињата за да го сторите тоа.

Целосното членство ви обезбедува меѓународно признат професионален статус. Целосните членови уживаат во бесплатен список на директориуми и профил на нашата веб-страница и бесплатното рекламирање што доаѓа со тоа, додека ја промовираме нашата страница за терапевти низ целиот свет. Членовите исто така имаат пристап до нашата одобрена шема на даватели на обуки со меѓународно признат сертификат за член; .

Да, нашето членство обезбедува пристап до осигурување со попуст на лекар кај нашите препорачани осигурителни компании.

IAOTH ги наплатува своите членови на автоматски систем за наплата на 365 дена што се повторува. Ова значи дека вашето членство важи цели 365 дена од датумот на регистрација кај нас. Постојаното наплата осигурува дека вашето членство се одржува постојано и ви гарантира постојан пристап до сите поволности на вашите членови, како и одржување на списокот со директориуми. Ако сакате да се откажете од периодично наплата, можете или да ја откажете плаќањето преку PayPal (ако тоа е она што го користевте за првичната исплата) или само да испратите е-пошта до нашиот тим на: поддршка@iaoth.com

Beе ви биде испратена по е-пошта 14 дена пред обновата, ве советуваме дека начинот на плаќање ќе се наплатува за избраната сума за обновување, тоа ќе се случи само доколку потврдите дека така сакате да платите. Ако не сакате да го обновите членството, можете да откажете во секое време контактирајќи го IAOTH на: поддршка@iaoth.com

 

Етички кодекс

Од сите практичари се бара да потпишат етички кодекс како дел од нивната посветеност кон највисоките професионални стандарди, практичарите се обврзуваат да:
 1. Однесувајте се постојано во согласност со нивниот професионален статус и на таков начин што ниту ја поткопува довербата на јавноста во нивната професија, ниту ја доведува во непочитување, свесни за професионалните и личните граници.
 2. Одржувајте строга доверливост во рамките на односот клиент / терапевт, секогаш под услов таквата доверливост да не е во спротивност со безбедноста на самиот терапевт или безбедноста на клиентот, членовите на семејството на клиентот или други членови на јавноста.
 3. Осигурете се дека белешките и записите на клиентот се чуваат безбедни и доверливи и дека употребата на компјутерски записи е во согласност со условите на Законот за заштита на податоците
 4. Осигурете се дека целото рекламирање, без оглед во каква форма или медиум е поставено, претставува вистинска, искрена и точна слика за себе, нивната база на вештини, квалификациите и установите и какви било тврдења за успешен исход на третманите (во кој било формат) ќе се заснова на докажано, целосно документирано докажување.
 5. Осигурете се дека целото рекламирање е во согласност со стандардите на Кодексот за рекламирање за нивната релевантна земја. НЕМА терапевт од која било земја може да предложи или тврди дека можат или излечиле рак.
 6. Прикажете само валидни квалификации и сертификати издадени во однос на релевантни курсеви за обука и настани или сертификати за регистрација, валидација или акредитација, издадени или доделени од релевантни професионални тела.
 7. Бидете свесни за сопствените ограничувања и секогаш кога е соодветно, бидете подготвени да го упатите клиентот на друг лекар или медицински советник од кој може да се понуди соодветен третман.
 8. Осигурете се дека каде и да клиентот бара помош за ублажување на физичките симптоми, дека освен ако веќе го сторил тоа, на клиентот му се препорачува да се консултира со регистриран лекар. Лекарите не треба да се обидуваат да дијагностицираат физички симптоми освен ако не биле подложени на соодветна медицинска обука за дијагностика.
 
×